Megrendelés-űrlapok

A megrendelés menete a következő:

1.      Keressen fel telefonon és megbeszéljük a további teendőket, vagy küldje el e-mailben megrendelési szándékát az info@grafocus.hu címre.

A megrendelést követően e-mailben visszaigazolom a megrendelését, elküldöm az útmutatást az elemzéshez szükséges írásminta elkészítéshez, illetve csatolom az elemzéshez szükséges Adatlapot, valamint a Beleegyező nyilatkozatot.

2.      Ha nem személyesen találkozunk, akkor juttassa el részemre az elemzésre szánt írásmintákat és a kitöltött adatlapokat postacímemre. Az elemzések munkadíját átutalással vagy készpénzben egyenlítheti  ki.

3.      A fizetési mód megbeszélése után a megállapodott határidőre elkészítem az elemzést, mely személyesen vehető át vagy kérésre postai úton ajánlott küldeményként juttatok el.

Adatlap grafológiai vizsgálathoz

Beleegyező nyilatkozat

A grafológus csak ügyfelei hozzájárulásával használhatja fel azok írásait. A dokumentumokat vagy azok elemzését kizárólag az érintett személy, vagy az írás tulajdonosának beleegyezésével adhatja át, vagy hozhatja nyilvánosságra, ezért szükséges minden elemzés előtt egy ilyen nyilatkozat kitöltése.

Útmutató a megfelelő írásminta elkészítéséhez

Az írásminta lehetőleg  A/4-es méretű írólapra golyóstollal készüljön (lehet sima, vonalas, kockás stb.), minimum 16-20 sornyi terjedelemben, levélformátumban, tartalmazzon megszólítást dátumot és legalább egy aláírást is ( ha többféleképpen ír alá, akkor lehetőleg az összes fajtát). Az írásminta lehetőleg nyugodt körülmények között szülessen: asztalnál ülve, jó fényviszonyok mellett, kényelmesen elhelyezkedve.

Az írásminta tartalmát tekintve lehet például levél, de lehetőleg ne másolás vagy diktálás után írt szöveg legyen, legjobb a spontán szövegű írás.  Mindenképp az eredeti írás kerül elemzésre, a szkennelt vagy faxolt minta nem megfelelő! Ha van rá lehetőség, akkor korábbi írásmintákat is megvizsgálok a személyiség alaposabb feltárása végett.

A kitöltendő adatlapon fel kell tüntetni többek között az író személy életkorát, kezességét (tehát hogy bal- illetve jobbkezes-e), nemét, legfelsőbb iskolai végzettségét, azt, hogy van-e állandó betegsége, hord-e szemüveget vagy kontaktlencsét. Az írásminta mellé szükségem van kitöltött és aláírt Beleegyező nyilatkozatra is.

A kézírások elemzését az Európai Grafológusok Szakmai és Etikai Kódexét betartva végzem.

Grafológusok szakmai és etikai kódexe (PDF)