Bemutatkozás

Kedves Látogatóm! Szeretettel köszöntöm honlapomon!

Érezte már úgy, hogy ha valamit szívvel-lélekkel csinál, akkor megsokszorozódik az energiája, és szinte kifogyhatatlanná válik?

Nos, én  így érzek a grafológiával (más néven íráspszichológiával) kapcsolatban. Amikor kézírást elemzek, megszűnik körülöttem a külvilág, elhalkulnak a zajok és úgy érzem, megáll az idő. Ez az izgalmas, érdekes, rendkívül változatos és kihívásokkal teli tudomány elmélyíti önismeretünket, segíti problémáink felismerését és közelebb visz azok megoldásaihoz, emellett pedig segít abban is, hogy jobban megértsük a környezetünkben élők viselkedését, reakcióit.

Kanyargós volt az utam, míg eljutottam a kézírásvizsgálat izgalmas tudományához. Míg korábban alkalmazott grafikusként az írásjelek és szimbólumok szépsége és a velük való vizuális kísérletezés fogott meg, most, grafológusként a kézírás látható esztétikuma mögötti  rejtett tartalom, az emberi lélek rezzenései és a személyiség megismerésének lehetősége vonz. Grafológus oklevelemet a Grafológiai Intézetben szereztem 2011-ben.

Grafológiai ismereteimet azóta is rendszeresen bővítem, konferenciákon, előadásokon, szakmai fórumokon veszek részt, grafológiai témájú publikációim a Grafológia c. országos szakmai lapban jelennek meg.  Aktív tagja vagyok a Magyar Írástanulmányi Társaságnak (www. mit1930.hu) valamint a Grafológusok és Írásszakértők Országos Szövetségének is (www. grafologirsz.hu).

Még grafológushallgatóként 2010-ben  2. helyezést értem el egy országos pályázaton “Erkel, a sakkozó hangászművész” című történelmi grafológiai tanulmányommal, mely a gyulai Erkel Ferenc Múzeum állandó gyűjteményébe is bekerült,

majd 2014. februárjában 1. helyezett lettem egy ugyancsak szakmabelieknek kiírt pályázaton a “Kézírásos weboldalak rejtett üzenetei” című munkámmal. Grafológiai tárgyú cikkeim a Grafológia c. szakmai folyóiratban jelennek meg, de közülük néhányat a honlapomon is elolvashatnak. lásd: Publikációk

Grafológiai   tevékenységem  az átfogó személyiségkép készítéstől a párkapcsolati írásvizsgálaton át a gyorselemzésig  szinte minden területet felölel, emellett szívesen elemzem már elhunyt személyek kézírását is.

Írásszakértőként a rendelkezésemre bocsátott írásminták (aláírások, szövegek) összehasonlítása során abban foglalok állást, hogy azok egy és ugyanazon személy vagy különböző személy kézírásai-e, a kérdéses kézírás/ névaláírás hamis, hamisított, valódi vagy torzított-e. Írásszakértői oklevelemet az Országos Írásszakértő Intézetben szereztem meg, itt készült szakdolgozatomban a stilizált nagybetűs írástorzítás sajátosságait vizsgáltam. Tagja vagyok a Grafológusok és Írásszakértők Országos Szövetségének és a Magyar Írástanulmányi Társaságnak, ahol szakmai ismereteimet folyamatosan bővíthetem.

Mottóm: „Az igazság nem mindig gyönyörű, de az utána érzett vágy mindig az.” (Nadie Gordimer)

Magánszemélyek és cégek felkérésére egyaránt dolgozom.

Kérdésével, problémájával, megrendelésével forduljon hozzám bizalommal, keressen fel valamelyik elérhetőségemen!

 Szeretettel várom:

Mógor-Kárász Kinga

okl. grafológus, írásszakértő