Szolgáltatások

Miben tudok Önnek írásszakértőként segíteni?

Az  írásszakértő leggyakrabban kézírást és névaláírást vizsgál, esetenként számjegyeket vagy egyéb grafikai ábrázolásokat is, majd a rendelkezésére álló vagy beszerzett írásminták alapján határozza meg az írás eredetét. Az igazságügyi kézírásvizsgálat klasszikus és alapvető feladta annak megállapítása, hogy kinek a kezétől származik valamely kézírás, amelynek kézeredete ismeretlen, kétes vagy vitás. Az írásszakértő nem azt állapítja meg, hogy egy adott kézírás személy szerint kitől származik, és az illető milyen jellembeli tulajdonságokkal rendelkezik, hanem a rendelkezésére bocsátott írásminták összehasonlítása során abban foglal állást, hogy azok egy és ugyanazon személy vagy különböző személy kézírásai-e, a kérdéses kézírás/ névaláírás hamis, hamisított, valódi vagy torzított-e.

Írásszakértőként az alábbi megbízásokat vállalom:

  • szabadkézi hamisítások megállapítása/kizárása
  • technikai hamisítások megállapítása/kizárása
  • szándékos írástorzítás megállapítása/kizárása
  • rendhagyó íráskörülmények (pl. stressz hatás, fizikai fáradtság, nem megfelelő íráskörülmények) okozta írásváltozások megállapítása/kizárása.
  • Aláírások azonosítása

Magánszemélyeken kívül cégek, pénzintézetek, közjegyzők, ügyvédek, közigazgatási intézmények megbízásait is vállalom. Az írásszakértői vizsgálatról és annak eredményéről minden esetben írásbeli szakvéleményt készítek és adok át megbízóimnak.

Figyelem! Az írásszakértőt – kirendelése vagy megbízása alapján folytatott – szakértői eljárás során, titoktartási kötelezettség terheli. A titoktartási kötelezettség a szakértő közreműködésének kezdeményezésétől kezdődik, és minden információra vonatkozik, így a visszautasított kirendelés vagy megbízás tényére és tartalmára, és minden megismert más adatra is.

Ha bármilyen kérdése merülne fel az írásszakértéssel kapcsolatban, kérem keressen telefonon vagy e-mailben. Felmerülő kérdéseire szívesen válaszolok.